Όροι και Προϋποθέσεις Ενοικίασης

Ελάχιστος χρόνος ενοικίασης:

Ο ελάχιστος χρόνος ενοικίασης ενός αυτοκινήτου είναι 24 ώρες.

Ηλικία Οδηγού:

Το ελάχιστο όριο ηλικίας του οδηγού είναι 23 ετών, οδηγοί κάτω των 23 ετών επιβαρύνονται με πρόσθετο ποσό €10 ημερησίως πάνω στον επίσημο τιμοκατάλογο, ανώτερο όριο ηλικίας του οδηγού είναι τα 75 έτη.

Άδεια Οδήγησης:

Η άδεια οδήγησης του οδηγού θα πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον δυο χρόνια πριν.

Τρόποι Πληρωμής:

Προκαταβάλλεται το προϋπολογισθέν μίσθωμα με την παράδοση του αυτοκινήτου, γίνονται δεκτές οι πιστωτικές κάρτες Visa, Euro και Μaster Card.

Xρήση οχήματος:

Τα κανονικά οχήματα εξαιρουμένων των τζιπ απαγορεύονται να οδηγούνται σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Εάν βρούμε ένα όχημα ή ακόμα κι εάν το όχημα φωτογραφηθεί εκτός ασφάλτου διατηρούμε το δικαίωμα να πάρουμε το αυτοκίνητο πίσω χωρίς προειδοποίηση και χωρίς επιστροφή των χρημάτων για μη χρησιμοποιημένες μέρες. Επίσης, υπάρχει χρέωση 100 ευρώ και ο πελάτης είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση οποιωνδήποτε ζημιών που έχουν βρεθεί στο κάτω μέρος του οχήματος, τους τροχούς και τα ελαστικά του, συν το κόστος αντικατάστασης οποιωνδήποτε φίλτρων και ειδικού καθαρισμού.

Παράδοση Αυτοκινήτου:

Κατά την παράδοση αυτοκινήτου ο ενοικιαστής θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι τυχόν φθορές ή ελλείψεις του αυτοκινήτου αναφέρονται αναλυτικά στο μισθωτήριο συμβόλαιο. Στην επιστροφή, θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για τυχόν φθορές ή ελλείψεις που δεν καταγράφηκαν στο μισθωτήριο συμβόλαιο, ακόμη κι αν αυτές προκλήθηκαν σε χώρους στάθμευσης (φυλασσόμενους ή μη).

Επιστροφή αυτοκινήτου:

Το αυτοκίνητο επιστρέφεται στο γραφείο από το οποίο παραλήφθηκε εκτός αν στο μισθωτήριο συμβόλαιο αναφέρεται άλλος τόπος επιστροφής. Όταν το αυτοκίνητο που παραλαμβάνεται από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης επιστρέφεται στη Θάσο (και το αντίθετο) υπάρχει μια πρόσθετη επιβάρυνση €50. Για το Αεροδρόμιο Καβάλας προς τη Θάσο και το αντίστροφο η επιπλέον χρέωση είναι €30. Στην περίπτωση που ο ενοικιαστής καθυστερήσει να επιστρέψει το αυτοκίνητο επιβαρύνεται με χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο ¼ του ημερησίου μισθώματος. Ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με €15 για την καθαριότητα του αυτοκινήτου, αν κατά την επιστροφή του είναι υπερβολικά (ασυνήθιστα) βρώμικο.

Πρόωρη επιστροφή:

Η διάρκεια της ενοικίασης αρχίζει και τελειώνει σύμφωνα με τις αναλυτικές ημερομηνίες και ώρες παράδοσης και παραλαβής που αναγράφονται στο συμβόλαιο σας, η τιμή των οποίων θα επιβεβαιωθεί κατά τη στιγμή της κράτησης και υπολογίζεται με βάση την 24-άωρη μέτρηση. Δυστυχώς δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων για τα οχήματα, σε περίπτωση καθυστερημένης παραλαβής, πρόωρης επιστροφής ή αχρησιμοποίητων ημερών.

Παραλαβή/Παράδοση εκτός του ωραρίου λειτουργίας:

Οι ώρες λειτουργίας μας είναι:
Αεροδρόμια: Δευτέρα με Κυριακή 08:00-21:00
Υποκαταστήματα Θάσου: Δευτέρα με Κυριακή 09:00 - 13:00 & 17:00 - 21:00 (επιστροφές από τις 08:30)*
Υπηρεσίες εκτός ωραρίου υπόκεινται σε επιπλέον χρέωση €15.

Καύσιμα:

Το αυτοκίνητο θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που παραδόθηκε όπως αυτή αναγράφεται στο συμβόλαιο. Δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων για επιπλέον καύσιμο στο ρεζερβουάρ.

Ακύρωση κράτησης:

Προσφέρουμε δωρεάν ακύρωση σε όλες τις κρατήσεις που έγιναν είτε μέσω της σελίδας μας είτε τηλεφωνικώς. Για online κρατήσεις παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να επεξεργαστείτε/ακυρώσετε την κράτησή σας. Θα χρειαστείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκε κατά την κράτηση και τον αριθμό κράτησης. Για κρατήσεις που έγιναν μέσω τηλεφώνου επικοινωνήστε μαζί μας στο 0030 25930 52071 όσο το συντομότερο δυνατό.

Oneway κρατήσεις:

One way κρατήσεις από τη Θάσο για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ή Καβάλας και αντίστροφα μπορούν να επιβεβαιωθούν 1-2 μέρες πριν την άφιξη.

Παραβάσεις Κ.Ο.Κ.:

Όλα τα πρόστιμα και οι συνέπειες από τροχαίες παραβάσεις επιβαρύνουν τον ενοικιαστή.

Μεταφορά με Ferry-Boat:

Μπορείτε να ταξιδέψετε με το ενοικιαζόμενο όχημα με τοFerry-Boat στη Θάσο. Απαγορεύεται όμως ρητά η μεταφορά του αυτοκινήτου σε κάποιο άλλο νησί.

Πολιτική για κατοικίδια:

Σας επιτρέπουμε κατόπιν αιτήματος την μεταφορά του κατοικίδιου σας στο ενοικιαζόμενο όχημα χωρίς επιπλέον χρέωση με βασική προϋπόθεση ότι το κατοικίδιο σας θα φυλάσσεται συνέχεια σε κλουβί ή σε ειδικό κιβώτιο. Για λόγους υγιεινής το όχημα θα πρέπει να επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση και σε περίπτωση που απαιτείται βιολογικός καθαρισμός ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με χρέωση €40.

Κάπνισμα:

Απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα στο ενοικιαζόμενο όχημα. Σε περίπτωση παράβασης ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με €80.

Υπάρχει περιορισμός χιλιομέτρων για μικρής διάρκειας ενοικιάσεις.

Μισθώσεις για ταξίδια εκτός ελληνικών συνόρων δεν γίνονται.

Παιδικά καθίσματα κοστίζουν €2 ημερησίως ενώ τα booster διατίθενται δωρεάν.

Wifi στο αυτοκίνητο κοστίζει €4 ημερησίως.

Παρέχεται GPS συσκευή με €4 ημερησίως.

Μετά από ατύχημα ο ενοικιαστής οφείλει αμέσως:

 • να ειδοποιήσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Potos Car Rentals
 • να μην αναγνωρίσει υπαιτιότητα ή ενοχή και αξιώσεις τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο, άμεσο ή έμμεσο.
 • να ενημερώσει την πλησιέστερη τροχαία.
 • να πάρει ονόματα διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμπλεκομένων στο ατύχημα.
 • να μην μετακινήσει το αυτοκίνητο πριν καταφθάσει στον τόπο του ατυχήματος η τροχαία και ο αντιπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρείας.

Μικτή ασφάλεια με συμμετοχή (CDW):

Οι τιμές μισθώσεως ενός αυτοκινήτου περιλαμβάνουν τις παρακάτω ασφαλιστικές καλύψεις:

 1. Θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων καθώς και των επιβαινόντων (εκτός του οδηγού) στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την Potos Car Rentals Α.Ε. μέχρι του ποσού των €1.220.000 ανά θύμα.
 2. Υλικές ζημιές τρίτων μέχρι €1.220.000 ανά ατύχημα.
 3. Προσωπική ασφάλεια του οδηγού για μερική ή ολική ανικανότητα μέχρι του ποσού των €12.000.
 4. Κλοπή και πυρκαγιά του αυτοκινήτου.

Αν σε κάποιο ατύχημα ο ενοικιαστής του αυτοκινήτου ευθύνεται για το ατύχημα, συμμετέχει για την αποκατάσταση των ζημιών του αυτοκινήτου της εταιρείας Potos Car Rentals A.E. με τα ακόλουθα ποσά:

Κατηγορίες Χρέωση έως

A, A1, B

€500

B1, B2, C, D, E, E1, G, L, S, S1, S2

€700

F, F1, J

€1000

Μικτή ασφάλεια χωρίς συμμετοχή (FDW):

Ο ενοικιαστής του αυτοκινήτου μπορεί να απαλλαγεί από την καταβολή των παραπάνω ποσών αν δεχτεί κατά την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου να λάβει μικτή ασφάλεια χωρίς απαλλαγή (FDW) και να καταβάλει τα ακόλουθα ποσά για κάθε ημέρα ενοικίασης:

Κατηγορίες                     

Ημερήσια Χρέωση

A, A1, B

€3,00

B1, B2, C, D 

€4,00

E, E1, G, L, S, S1, S2
€5,00

F

€8,00

F1, J  €10,00

Ασφαλιστική κάλυψη για το κάτω μέρος του αυτοκινήτου (WUG):

Ο ενοικιαστής ευθύνεται αποκλειστικά για ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, στου τροχούς, τα ελαστικά, την κεραία του αυτοκινήτου, τους καθρέφτες, τους υαλοκαθαριστήρες, τις ταπετσαρίες, τα παιδικά καθίσματα και την μπαταρία (εφόσον από αμέλεια άφησε τα φώτα ανοιχτά όσο το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο).

Απαλλάσσεται της παραπάνω ευθύνης ο ενοικιαστής εάν κατά την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου λάβει την ασφάλεια για το κάτω μέρος του αυτοκινήτου και επιβαρυνθεί ημερησίως με το ποσό των €3 για τις κατηγορίες A, A1, B, €4 για τις B1, B2, C, D, €5 για τις E, E1, G, S, S1, S2, L, F και €10 για τις F1 και J.

Σε ποια περίπτωση δεν ισχύουν τα παραπάνω:

Ο ενοικιαστής του αυτοκινήτου είναι υπεύθυνος για την αποζημίωση και αποκατάσταση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν σε ένα ατύχημα αν αποδειχθεί ότι:

 1. Οδηγούσε το αυτοκίνητο υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.
 2. Μετά από ένα ατύχημα δεν σταμάτησε και δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, όπως να ειδοποιήσει την Potos Car Rentals A.E., την Τροχαία (100), να πάρει ονόματα και διευθύνσεις των εμπλεκομένων στο ατύχημα, καθώς και να μην μετακινήσει το αυτοκίνητο από το σημείο που έγινε το ατύχημα πριν καταφθάσουν στο τόπο του ατυχήματος η τροχαία και αντιπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρείας.
 3. Χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο για αθέμιτους και παράνομους σκοπούς, π.χ. λαθρεμπόριο, κλοπή, παράνομη μεταφορά αντικειμένων και εμπορευμάτων.
 4. Οδηγούσε το αυτοκίνητο υπερφορτωμένο, π.χ. ενώ υπάρχουν ζώνες ασφαλείας για τέσσερα άτομα, στο αυτοκίνητο επέβαιναν πέντε άτομα.
 5. Οδηγούσε το αυτοκίνητο κάποιος που το όνομα του δεν ήταν γραμμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο.
 6. Χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο για οποιουδήποτε είδους αγώνες ή ανταγωνισμούς.
 7. Οδηγούσε το αυτοκίνητο σε μη εξουσιοδοτημένους δρόμους όπως σε παραλίες, ακατάλληλους δρόμους, σε βουνά, κ.α.
 8. Οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς να τηρεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας Κ.Ο.Κ, π.χ. παραβίαση των φωτεινών σηματοδοτών, του σήματος STOP, ορίου ταχύτητας, εισόδου στο αντίθετο ρεύμα, κ.α.