Οικονομικά ταξί στα Λιμενάρια - Θάσου

Με κατεύθυνση νοτιοδυτικά περνώντας έξω από τη Σκάλα Πρίνου μέσω του περιφερειακού δρόμου φτάνουμε στο δεύτερο μεγάλο χωριό της Θάσου τα Λιμενάρια. Τα Λιμενάρια βρίσκονται 39 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι του Λιμένα (πρωτεύουσα του νησιού). Η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Λάβετε υπόψιν ότι κατά την υψηλή περίοδο το ταξίδι ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο λόγω της αυξημένης κίνησης. Γι’ αυτό το λόγο σας συμβουλεύουμε να υπολογίζετε πάντα περισσότερο χρόνο για τυχόν καθυστερήσεις καθοδόν. Η μέγιστη διάρκεια της μεταφοράς σας από τα Λιμενάρια στο λιμάνι του Λιμένα μπορεί να φτάσει τη μία ώρα.

Υπηρεσίες μεταφοράς προς τα Λιμενάρια – τι χρειάζεται να γνωρίζετε!

Λιμανάρια Θάσου

Ερχόμενοι από το βόρειο τμήμα του νησιού ακολουθώντας τον περιφερειακό δρόμο του νησιού σε μια μαγική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, συναντάμε το όμορφο χωριό Σκάλα Μαριέςκαι αμέσως μετά, φτάνουμε στα Λιμενάρια. Κατευθυνόμενοι νότια, ο δρόμος του νησιού μπορεί να στενεύει και να έχει κάποιες στροφές ωστόσο η θέα προς το Αιγαίο πέλαγος και ιδιαίτερα το σημείο στο γνωστό βράχο του «Κεφαλά» μετά τη Σκάλα Μαριών κόβει την ανάσα! Εδώ πολύ συχνά μπορεί κάποιος να συναντήσει και πρόβατα στο δρόμο! Τα όμορφα Λιμενάρια προσελκύουν πλήθος επισκεπτών κάθε καλοκαίρι χάρη στη μεγάλη παραλία με βότσαλα καθώς και στην πληθώρα αξιόλογων μεγάλων αλλά και μικρότερων καταλυμάτων. Διαθέτει ενδιαφέρον νυχτερινή ζωή με πολλές γραφικές ταβέρνες και παραθαλάσσια καφέ. Κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε να κάνετε είναι μια χαλαρωτική βόλτα στην παραλία απολαμβάνοντας το φρέσκο αέρα και την ομορφιά του Αιγαίου πελάγους. Επίσης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητές όπως ιστιοπλοΐα, ενοικίαση σκάφους και εκδρομή με καΐκι. Διατίθενται τέλος υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, σκούτερ και τετραγώνων οχημάτων γνωστών και ως «γουρούνες».

Τα κύρια αξιοθέατα των Λιμεναρίων είναι το Παλατάκι σήμα κατατεθέν του χωριού. Κοσμεί τα Λιμενάρια σε ένα ψηλό σημείο πάνω από το λιμάνι πολύ κοντά στην όμορφη παραλία των Μεταλλείων. Η παραλία πήρε το όνομα της από το παλιό εργοστάσιο σιδήρου που λειτουργούσε εκεί και είναι γνωστή για την άγρια ομορφιά της αλλά και για τα ιδιαίτερα «ενεργειακά πεδία».

Μεταφορές σε Λιμανάρια Θάσου

Κοντά στα Λιμενάρια σε ψηλή ορεινή τοποθεσία βρίσκεται ο όμορφος παραδοσιακό οικισμός Κάστρο. Το Κάστρο αποτελείται από μικρά όμορφα γραφικά πετρόχτιστα σπίτια και προσφέρει απίστευτη θέα στο Αιγαίο πέλαγος αλλά και στο όρος Άθως στη Χαλκιδική. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την εκκλησία Άγιος Αθανάσιος, η οποία λέγεται ότι είναι η πιο παλιά εκκλησία στηΘάσο! Εδώ θα βρείτε επίσης δυο ταβέρνες με τοπικές παραδοσιακές συνταγές του νησιού. Το Κάστρο αποτελεί τέλος το ιδανικό ορμητήριο για να ξεκινήσετε την εκδρομής σας στην ψηλότερη κορυφή της Θάσου - το Υψάριοστα 1204 μέτρα!

Ταξί στα Λιμενάρια Θάσου

Οι άψογοι επαγγελματίες οδηγοί μας θα σας παραλάβουν από το συμφωνημένο μέρος στην ώρα τους και θα κρατάνε ένα χαρτί με το όνομα σας. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τους εντοπίσετε, μείνετε ψύχραιμοι και καλέστε τη 24/7 γραμμή εξυπηρέτησής πελατών +30 698 301 48 99. Προς διευκόλυνση σας χρησιμοποιούμε επίσης Viber / Whatsapp.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας εγκαίρως για κάποιο ιδιαίτερο αίτημα που μπορεί να έχετε ή για τη μεταφορά επιπλέον εξοπλισμού / αποσκευών. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μας παρέχετε τις σωστές πληροφορίες διαμονής σας στη Θάσο. Καθώς στο νησί δεν υπάρχουν οδοί θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας παρέχετε και την ακριβή τοποθεσία μέσω Google Map. Αυτό είναι πολύ βοηθητικό ιδιαίτερα αν διαμένετε σε μικρότερα καταλύματα τύπου Airbnb.

Ταξί Λιμενάρια

Τέλος, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι οι οδηγοί και τα οχήματα μας δεν εισέρχονται στο φέρι μποτ μαζί σας. Στο λιμάνι αποβίβασης θα σας παραλάβει κάποιος άλλος συνάδελφος κρατώντας ένα χαρτί με το όνομα σας για να σας μεταφέρει στον τελικό προορισμό σας. Οι οδηγοί μας θα σας περιμένουν ακριβώς στο λιμάνι και αναλόγως με το τι έχετε συνεννοηθεί μπορούν να αγοράσουν και τα εισιτήρια του φερι μποτ για εσάς.