Ενοικίαση αυτοκινήτου στο Αεροδρόμιο Καβάλας

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο Αεροδρόμιο Καβάλας

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο Αεροδρόμιο Καβάλας

Όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο, κάποιος εκπρόσωπος μας θα σας περιμένει κοντά στις πόρτες εξόδου και θα κρατάει μια πινακίδα με το όνομά σας. Από εδώ θα σας συνοδεύσει στο καθαρό και πλήρως συντηρημένο ενοικιαζόμενο όχημά σας. Το όχημα θα είναι σταθμευμένο στα 20 μέτρα κι έτσι θα είστε σε θέση να ξεκινήσετε για τον προορισμό σας χωρίς καμία καθυστέρηση.

Καλωσορίσατε στο Αεροδρόμιο της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος (KVA)

Είμαστε ανοιχτά 7 ημέρες την εβδομάδα από τις 08:00 π.μ. έως τις 21:00. Για εξυπηρέτηση εκτός από τις ώρες λειτουργίας, οι υπηρεσίες υπόκεινται σε χρέωση 15 ευρώ και απαιτείται προ-κράτηση για να παραλάβετε το όχημά σας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, παρέχουμε 24/7 βοήθεια στον αριθμό έκτακτης ανάγκης μας 0030 698 301 48 99.

Κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου σας παρακαλούμε να έχετε μαζί σας τα έγγραφά σας, την άδεια οδήγησης και την ταυτότητά σας. Για όσους ταξιδεύουν με παιδιά προσφέρουμε παιδικά καθίσματα. Παρακαλείστε να μας πείτε τις ανάγκες σας κατά την κράτηση.

Panoramic View of Kavala Port

Συνιστούμε θερμά στους πελάτες μας να προκρατήσουν το όχημά τους τουλάχιστον 2-4 ημέρες πριν την άφιξή τους, ειδικά κατά την υψηλή περίοδο Ιουλίου/Αυγούστου, όταν η διαθεσιμότητα μπορεί να είναι πολύ περιορισμένη λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Το αεροδρόμιο της Καβάλας βρίσκεται σε καλή τοποθεσία και προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην Εγνατία Οδό (E90), η οποία είναι η ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή σε όλη την Ελλάδα.

Το λιμάνι της Κεραμωτής βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Καβάλας και είναι καλά σηματοδοτημένο. Στο ταξίδι σας στο λιμάνι θα περάσετε από το μικρό χωριό Αγίασμα, το οποίο είναι διάσημο για ένα ζευγάρι πελαργών που επιστρέφουν στην ίδια θέση φωλιάσματος, χτισμένη στον πύργο του ρολογιού της εκκλησίας, κάθε χρόνο. Η Κεραμωτή είναι ένα μικρό αλλά πολυσύχναστο λιμάνι και είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή προς τη Θάσο. Το καράβι φτάνει στο Λιμένα της Θάσου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Η Κεραμωτή διαθέτει μερικά ξενοδοχεία, εστιατόρια και ταβέρνες και μια πολύ δημοφιλή μεγάλη αμμώδη παραλία.

Το λιμάνι της Καβάλας είναι εύκολα προσβάσιμο από τον αυτοκινητόδρομο E90, στον οποίο μπορείτε να μπείτε από το αεροδρόμιο της Καβάλας και είναι καλά σηματοδοτημένο. Τα πλοία από την Καβάλα φτάνουν στον Πρίνο της Θάσου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1¼ ώρες. Η υπηρεσία πορθμείων είναι πιο περιορισμένη από ό, τι στην Κεραμωτή. Ωστόσο, η Καβάλα αξίζει μια επίσκεψη. Υπάρχει ένα όμορφο λιμάνι και η ίδια η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά προσφέροντας υπέροχη θέα στην ακτή και τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Η Καβάλα έχει μια κοσμοπολίτικη αίσθηση με πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μοντέρνα καταστήματα. Η παλιά πόλη «Παναγία» προσφέρει την ευκαιρία να δει κανείς τη μακρά και περίπλοκη ιστορία της. Υπάρχει μια τουρκική συνοικία που περιβάλλεται από βυζαντινούς τοίχους και ένα κάστρο που προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη, το Αιγαίο και τη Θάσο, κάτι για όλους. Στην απέναντι πλευρά του E90, κοντά στην Καβάλα, βρίσκονται οι Φίλιπποι που διαθέτουν μια πολύ πλούσια ιστορία, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης ρωμαϊκής μάχης και αξίζουν μια επίσκεψη.

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο Αεροδρόμιο της Καβάλας Autovermietung

Τα δρομολόγια για τα πλοία ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Κάντε κλικ εδώ για τα πιο πρόσφατα δρομολόγια και πληροφορίες σχετικά με τα πλοία στη Θάσο.Πάντα αξίζει τον κόπο να ελέγξετε στα δρομολόγια αν υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη διαδρομή. Τα εισιτήρια δεν μπορούν να αγοραστούν εκ των προτέρων ή ηλεκτρονικά. Πρέπει να αγοράσετε τα εισιτήρια σας στα περίπτερα των λιμανιών. Κλείνοντας, παρακαλούμε να θυμάστε αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο από την Potos Car Rentals θα χρειαστείτε τη γραπτή άδεια μας για να μεταφέρετε το όχημα με πλοίο. Μόλις φτάσετε στη Θάσο, ενημερώστε μας εκ των προτέρων εάν σχεδιάσετε ένα ταξίδι στην ηπειρωτική χώρα με ένα από τα αυτοκίνητά μας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το αεροδρόμιο της Καβάλας είναι μικρό σε σχέση με άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα συναντήσετε ιδιαίτερη δυσκολία να βρείτε την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων με την οποία έχετε κράτηση κατά την άφιξη σας στο αεροδρόμιο. Κάποιες από τις εταιρίες βρίσκονται στα αριστερά σας στην αίθουσα των αφίξεων μετά την παραλαβή των αποσκευών.

Εκείνες που δεν διαθέτουν χώρο μέσα στο αεροδρόμιο, σας υποδέχονται μπροστά από την αίθουσα των αφίξεων κοντά στην κύρια έξοδο.

Exit doors

Πως να εντοπίσετε την εκάστοτε εταιρία με την οποία έχετε κράτηση

Συνήθως ο εκπρόσωπος της εταιρίας θα σας περιμένει μπροστά από την αίθουσα αφίξεων κοντά στην έξοδο κρατώντας ένα ταμπελάκι με το όνομα σας.

Πάντα να έχετε μαζί σας ένα τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν βρίσκετε τον εκπρόσωπο της εταιρίας.

Exit at Kavala Airport

Σε περίπτωση που η εταιρία διαθέτει γραφείο μέσα στο αεροδρόμιο θα πρέπει να αναζητήσετε το σταντ της.

Κατά την επιστροφή θα πρέπει να επιστρέψετε το όχημα στο πάρκινγκ της εταιρίας. Συνήθως βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την αίθουσα των αναχωρήσεων.

Ποια εταιρία έχει την μεγαλύτερη αναμονή?

Οι περισσότερες εταιρίες που διαθέτουν γραφεία μέσα στο αεροδρόμιο εξυπηρετούν τους πελάτες τους κατά σειρά προτεραιότητας. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που παραλάβετε τελευταίοι τις αποσκευές σας θα συναντήσετε ουρά στο σταντ της εταιρίας για να παραλάβετε το αυτοκίνητο. Αυτό σε συνδυασμό με την απαίτηση εγγύησης/πιστωτικών καρτών επιβραδύνει κάποιες φορές την παραλαβή του οχήματος σας. Γι αυτό το λόγο συνιστούμε στους οδηγούς να βγαίνουν νωρίτερα ώστε να παραλάβουν το αυτοκίνητο και να αφήνουν τους συνταξιδιώτες να παραλάβουν τις αποσκευές.

Queue at the airport

Από που μπορώ να παραλάβω το αυτοκίνητο?

Οι περισσότερες εταιρίες παραδίδουν τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου μόλις 10 μέτρα από την αίθουσα των αφίξεων/αναχωρήσεων.

Ωράριο λειτουργίας?

Το ωράριο λειτουργίας είναι 08:00 με 21:00. Υπηρεσίες εκτός ωραρίου υπόκεινται σε επιπλέον χρεώσεις.

Car hire park

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Καβάλας - Τι πρέπει να γνωρίζω?

Η υψηλή περίοδος στο αεροδρόμιο

Η υψηλή περίοδος κυμαίνεται από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο και σ'αυτό το διάστημα συναντάει ο επισκέπτης την περισσότερη κίνηση.

Είναι σημαντικό να κλείσετε το αυτοκίνητο τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες πριν την άφιξη σας ώστε να βρείτε το αυτοκίνητο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Μου επιτρέπουν όλες οι εταιρίες να μεταφέρω το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με φερι μποτ?

Πολλές από τις μεγάλες εταιρίες δεν επιτρέπουν στους πελάτες τους να ταξιδέψουν με φέρι μποτ.

Η Potos Car Rentals ωστόσο επιτρέπει τους πελάτες της να ταξιδέψουν στο νησί της Θάσου.

Καβάλα

Πρατήρια Υγρών Καυσίμων κοντά στο αεροδρόμιο

Υπάρχει πρατήριο υγρών καυσίμων στα 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Περισσότερα βενζινάδικα θα συναντήσετε στο δρόμο προς το λιμάνι της Κεραμωτής. Τα περισσότερα λειτουργούν κάθε μέρα από τις 07:00 π.μ. μέχρι τις 23:00 π.μ...

Είναι οικονομικότερο να ενοικιάσει κάποιος αυτοκίνητο εκτός αεροδρομίου?

Το αν θα είναι οικονομικότερη η ενοικίαση εκτός αεροδρομίου εξαρτάται από το ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός σας.

Εάν ταξιδεύετε π.χ. στη Θάσο μπορείτε να παραλάβετε το αυτοκίνητο από το λιμάνι του Λιμένα ώστε να αποφύγετε τις χρεώσεις των εισιτηρίων του φερι μποτ που είναι περίπου 35 € με επιστροφή.

Ωστόσο, εάν επισκέπτεστε την Κεραμωτή θα σας εξυπηρετούσε η ενοικίαση αυτοκινήτου καθώς η μεταφορά σας από το αεροδρόμιο προς το λιμάνι της Κεραμωτής κοστίζει 20 €-25 €.

Αντίθετα, οι τιμές της ενοικίασης στη Θάσο μπορεί να είναι οικονομικότερες από ότι στο αεροδρόμιο όπου συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίου, έξοδα πάρκινγκ κτλπ..

Ποια εταιρία να επιλέξω?

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες υπηρεσίες, υπάρχει μεγάλη προσφορά στην ενοικίαση αυτοκινήτου με πολλά προνόμια και πλεονεκτήματα για να επιλέξετε

Ένα από τα κύρια πράγματα που διαχωρίζουν τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες από τις μικρότερες είναι η χρήση πιστωτικής κάρτας και η υποχρέωση καταβολής εγγύησης κατά την ενοικίαση του αυτοκινήτου. Εάν δεν νιώθετε άνετα να καταβάλλετε εγγύηση μέσω της πιστωτικής σας κάρτας, μια καλή λύση είναι να προτιμήσετε μια τοπική εταιρία όπως η Potos που σας επιτρέπει να πληρώσετε απλώς με μετρητά κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Tips για να βρείτε τη χαμηλότερη τιμή στην αγορά

Κλείστε νωρίς - Κάντε την κράτηση σας όσο το δυνατόν πιο νωρίς-ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Κάντε κράτηση απευθείας στην εταιρία που σας ενδιαφέρει - Μη χρησιμοποιείτε σελίδες τρίτων μπορεί να επιβαρυνθείτε με επιπλέον χρεώσεις (π.χ. προμήθειες).

Κάντε τηλεφωνική κράτηση - Κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου (Μάης, Ιούνης, Σεπτέμβρης), καλέστε μας στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών για ειδικές προσφορές.

Τύποι αυτοκινήτων προς ενοικίαση?

Συνήθως, οι εταιρίες κατέχουν μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων προς ενοικίαση ανάλογα τις ανάγκες του πελάτη:

 • Οικογενειακά αυτοκίνητα
 • Σπορ αυτοκίνητα
 • Πολυτελή αυτοκίνητα
 • Mini Vans
 • Μικρά οικονομικά οχήματα
 • Cabrio
 • Επιβατικά αυτοκίνηταv
 • Hatchback

και πολλά άλλα.

Επισκόπηση του Αεροδρομίου Καβάλας

Το αεροδρόμιο της Καβάλας πήρε το όνομα του από τον Μέγα Αλέξανδρο και ανήκει στον Δήμο Νέστου-βρίσκεται πολύ κοντά στη Χρυσούπολη.

Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε για πτήσεις εσωτερικού μόνο, το 1987 όμως ο τότε υπουργός μεταφορών αποφάσισε να προστεθούν διεθνείς πτήσεις φτάνοντας σήμερα να εξυπηρετεί 300.000 επιβάτες ετησίως.

Αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Αεροδρόμιο Καβάλας

Εάν και δεν ανήκει στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας, πολλές κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες πετούν από και προς το αεροδρόμιο σε τακτική βάση.

Σ'αυτές συμπεριλαμβάνονται:

 • Eurowings: Γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους
 • Scandinavian Airlines: Εθνική αεροπορική εταιρία της Σουηδίας, Νορβηγίας και Δανίας
 • Thomas Cook Airlines: Βρετανική αεροπορική εταιρία που εκτελεί πτήσεις από το Μάντσεστερ
 • Blue Air: Ρουμάνικη αεροπορική εταιρία

Προορισμοί

Με περισσότερες από 3.000 αναχωρήσεις το χρόνο, οι αεροπορικές εταιρείες στην Καβάλα πετούν σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων: Ελσίνκι, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Μινσκ, Κοπεγχάγη και Μόναχο.

Μελλοντικές επενδύσεις στο αεροδρόμιο

Στις 22 Μαρτίου 2017, η Fraport-Greece παρουσίασε το γενικό της σχέδιο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου της Καβάλας, οι βελτιώσεις αφορούν:

 • Γενικό σύστημα καθαριότητας
 • Βελτίωση του φωτισμού και σήμανση των περιοχών του αεροδρομίου
 • Αναβάθμιση εγκαταστάσεων υγιεινής
 • Ενίσχυση υπηρεσιών και προσφορά δωρεάν σύνδεσης στο Internet (WiFi)
 • Εφαρμογή έργων για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλες τις περιοχές των αεροδρομίων

Παράλληλα με τις άμεσες δράσεις, η Fraport Greece περιέγραψε επίσης σχέδια για περαιτέρω βελτιώσεις που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2017 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2021.

Μέρος του επενδυτικού πλάνου περιελάμβανε άμεσες ενέργειες που υλοποιήθηκαν τη θερινή περίοδο του 2017:

Αυτές οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν:

 • Επέκταση του διαδρόμου σε 2,029 m2
 • Αναδιαμόρφωση του τρέχοντος διαδρόμου
 • Έλεγχος HBS
 • Ανακαίνιση και επέκταση του πυροσβεστικού σταθμού
 • Διεύρυνση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων και σύνδεση με την υπηρεσία δημοτικών υπηρεσιών
 • Αναδιοργάνωση της περιοχής του αεροδρομίου
 • Ανακατασκευή και βελτίωση του οδοστρώματος του αεροδρομίου
 • 20% αύξηση των σταθμών ελέγχου Check-in (από 8 σε 10)

Προσφορές στην τοποθεσία
Αεροδρόμιο Καβάλας

Κριτικές Πελατών