Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Ενοικίαση αυτοκινήτου αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Κατά την άφιξη σας στο αεροδρόμιο, κάποιος εκπρόσωπος μας θα σας περιμένει κοντά στην έξοδο κρατώντας ένα φύλλο με το όνομα σας. Ο εκπρόσωπος μας θα σας οδηγήσει στο καθαρό και άψογα συντηρημένο όχημα σας, το οποίο θα βρίσκεται παρκαρισμένο λίγα μόλις μέτρα από την αίθουσα αφίξεων.

Καλωσορίσατε στον αερολιμένα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης (SKG)

Είμαστε ανοιχτά 7 ημέρες τη βδομάδα από τις 08:00 π.μ. μέχρι τις 21:00 μ.μ.. Εξυπηρέτηση εκτός του ωραρίου λειτουργίας υπόκειται σε επιβάρυνση 15 ευρώ και είναι απαραίτητη η προκράτηση του οχήματος πριν την άφιξη. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ακόλουθο τηλέφωνο +30 698 695 2371.

Κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου υπογράφεται η σύμβαση και ακολουθεί η πληρωμή του συνολικού ποσού. Θυμηθείτε ότι πρέπει να έχετε μαζί σας πάντα το δίπλωμα οδήγησης και το διαβατήριο ή τη ταυτότητα του οδηγού. Για εκείνους που ταξιδεύουν με παιδιά προσφέρουμε παιδικά καθίσματα. Παρακαλώ ενημερώστε μας εγκαίρως τη στιγμή της κράτησης.

Πόλη Θεσσαλονίκης

Συνιστούμε θερμά τους πελάτες μας να προκρατήσουν το όχημά τους τουλάχιστον 2-4 ημέρες πριν την άφιξη τους, ειδικά κατά την υψηλή περίοδο Ιουλίου/Αυγούστου, όταν η διαθεσιμότητα μπορεί να είναι πολύ περιορισμένη λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πολύ καλή τοποθεσία και προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην Εγνατία Οδό (E90), η οποία είναι η ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή σε όλη την Ελλάδα.

αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Κατά την παραλαβή του οχήματος σας από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης γιατί να μην κάνετε μια στάση να ανακαλύψετε τα αξιοθέατα της πόλης. Από μουσεία, εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους, μέχρι τον διάσημο Λευκό Πύργο, με πληθώρα εστιατορίων, ξενοδοχείων, καταστημάτων και χώρους εστίασης, η πόλη θα σας καταπλήξει.

Το λιμάνι της Καβάλας είναι εύκολα προσβάσιμο από τον αυτοκινητόδρομο E90, στον οποίο μπορείτε να μπείτε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και είναι καλά σηματοδοτημένο. Τα πλοία από την Καβάλα φτάνουν στον Πρίνο της Θάσου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1¼ ώρες. Η υπηρεσία πορθμείων είναι πιο περιορισμένη από ότι στην Κεραμωτή. Ωστόσο, η Καβάλα αξίζει μια επίσκεψη. Υπάρχει ένα όμορφο λιμάνι και η ίδια η πόλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά προσφέροντας υπέροχη θέα στην ακτή και τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Η Καβάλα έχει μια κοσμοπολίτικη αίσθηση με πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μοντέρνα καταστήματα. Η παλιά πόλη «Παναγία» προσφέρει την ευκαιρία να δει κανείς τη μακρά και περίπλοκη ιστορία της. Υπάρχει μια τουρκική συνοικία που περιβάλλεται από βυζαντινούς τοίχους και ένα κάστρο που προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη, το Αιγαίο και τη Θάσο, κάτι για όλους. Στην απέναντι πλευρά του E90, κοντά στην Καβάλα, βρίσκονται οι Φίλιπποι που διαθέτουν μια πολύ πλούσια ιστορία, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης ρωμαϊκής μάχης και αξίζουν μια επίσκεψη.

Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Το λιμάνι της Κεραμωτής βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Καβάλας και είναι καλά σηματοδοτημένο. Στο ταξίδι σας στο λιμάνι θα περάσετε από το μικρό χωριό Αγίασμα, το οποίο είναι διάσημο για ένα ζευγάρι πελαργών που επιστρέφουν στην ίδια θέση φωλιάσματος, χτισμένη στον πύργο του ρολογιού της εκκλησίας, κάθε χρόνο. Η Κεραμωτή είναι ένα μικρό αλλά πολυσύχναστο λιμάνι και είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή προς τη Θάσο. Το καράβι φτάνει στο Λιμένα της Θάσου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Η Κεραμωτή διαθέτει μερικά ξενοδοχεία, εστιατόρια και ταβέρνες και μια πολύ δημοφιλή μεγάλη αμμώδη παραλία.

Τα δρομολόγια για τα πλοία ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Κάντε κλικ εδώ για τα πιο πρόσφατα δρομολόγια και πληροφορίες σχετικά με τα πλοία στη Θάσο. Πάντα αξίζει τον κόπο να ελέγξετε στα δρομολόγια αν υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη διαδρομή. Τα εισιτήρια δεν μπορούν να αγοραστούν εκ των προτέρων ή ηλεκτρονικά. Πρέπει να αγοράσετε τα εισιτήρια σας στα περίπτερα των λιμανιών. Κλείνοντας, παρακαλούμε να θυμάστε αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο από την Potos Car Rentals θα χρειαστείτε τη γραπτή άδεια μας για να μεταφέρετε το όχημα με πλοίο. Μόλις φτάσετε στη Θάσο, ενημερώστε μας εκ των προτέρων εάν σχεδιάσετε ένα ταξίδι στην ηπειρωτική χώρα με ένα από τα αυτοκίνητά μας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σημείο παραλαβής του αυτοκινήτου

SKG front side area

Η Θεσσαλονίκη είναι το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, οπότε η εύρεση της εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο, ίσως να μην είναι τόσο εύκολη όσο σε μικρότερα αεροδρόμια όπως ο αερολιμένας της Καβάλας.

Κατά την άφιξη σας στο αεροδρόμιο, κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας θα σας περιμένει κοντά στην έξοδο κρατώντας ένα χαρτί με το όνομα σας.

Σε κάποιες περιπτώσεις, για την παραλαβή του οχήματος σας, θα πρέπει να επισκεφτείτε το γραφείο της εκάστοτε εταιρίας μέσα στο αεροδρόμιο στην αίθουσα των αφίξεων.

Σημείο επιστροφής του αυτοκινήτου

Parking 6 για επιστροφές

Η επιστροφή του οχήματος γίνεται στο πάρκινγκ της εταιρίας. Σε περίπτωση που αυτό είναι μακριά προσφέρεται μεταφορά με βαν στο αεροδρόμιο.

Πως να εντοπίσετε την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων με την οποία έχετε κράτηση

Κάποιες εταιρίες κρατάνε ταμπέλες με τα ονόματα των πελατών τους, άλλες με τα λογότυπα τους ενώ οι περισσότερες εκτυπώνουν τα ονόματα των πελατών σε κόλλες Α4.

Πάντα να έχετε μαζί σας ένα τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν βρίσκετε τον εκπρόσωπο της εταιρίας

Ποια εταιρία έχει την μεγαλύτερη αναμονή?

Οι περισσότερες εταιρίες που διαθέτουν γραφεία μέσα στο αεροδρόμιο εξυπηρετούν τους πελάτες τους κατά σειρά προτεραιότητας. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που παραλάβετε τελευταίοι τις αποσκευές σας θα συναντήσετε ουρά στο σταντ της εταιρίας για να παραλάβετε το αυτοκίνητο. Αυτό σε συνδυασμό με την απαίτηση εγγύησης/πιστωτικών καρτών επιβραδύνει κάποιες φορές την παραλαβή του οχήματος σας. Γι αυτό το λόγο συνιστούμε στους οδηγούς να βγαίνουν νωρίτερα ώστε να παραλάβουν το αυτοκίνητο και να αφήνουν τους συνταξιδιώτες να παραλάβουν τις αποσκευές.

Από που μπορώ να παραλάβω το αυτοκίνητο?

Ενώ οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες σας μεταφέρουν με λεωφορείο στο πάρκινγκ τους, η εταιρία Potos παραδίδει το αυτοκίνητο 10 μόλις μέτρα από την αίθουσα των αφίξεων.

Ωράριο λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας είναι 08:00 με 21:00. Υπηρεσίες εκτός ωραρίου υπόκεινται σε επιπλέον χρεώσεις.

Μπορώ να ταξιδέψω με το ενοικιαζόμενο όχημα στη Θάσο?

Πολλές από τις μεγάλες εταιρίες δεν επιτρέπουν την μεταφορά του αυτοκινήτου με φερι μποτ καθώς δεν υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Η Potos car rental ωστόσο επιτρέπει στους πελάτες της να παραλάβουν το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και να το αφήσουν στη Θάσο ή και το αντίστροφο.

Αυτές οι κρατήσεις μπορούν να επιβεβαιωθούν 1- 2 μέρες πριν την αναχώρηση και ο πελάτης μπορεί να παραλάβει το αυτοκίνητο απευθείας από το αεροδρόμιο και να το επιστρέψει σε έναν από τους 7 σταθμούς ενοικίασης στη Θάσο.

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης - Τι πρέπει να γνωρίζω?

Πότε είναι η υψηλή περίοδος στο αεροδρόμιο

αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Αίθουσα αφίξεων

Η υψηλή περίοδος κυμαίνεται από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο και σ'αυτό το διάστημα συναντάει ο επισκέπτης την περισσότερη κίνηση..

Είναι σημαντικό να κλείσετε το αυτοκίνητο τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες πριν την άφιξη σας ώστε να βρείτε το αυτοκίνητο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

3 Tips για να βρείτε τη χαμηλότερη τιμή στην αγορά

 1. Κάντε την κράτηση σας όσο το δυνατόν πιο νωρίς, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
 2. Κάντε κράτηση απευθείας στην εταιρία που σας ενδιαφέρει. Μη χρησιμοποιείτε σελίδες τρίτων μπορεί να επιβαρυνθείτε με επιπλέον χρεώσεις (π.χ. προμήθειες).
 3. Κλείστε κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου (Μάιος, Ιούνοπς, Σεπτέμβριος), καλέστε μας στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών για ειδικές προσφορές..

Μου επιτρέπουν όλες οι εταιρίες να μεταφέρω το ενοικιάζομενο αυτοκίνητο με φερι μποτ?

Πολλές από τις μεγάλες εταιρίες δεν επιτρέπουν στους πελάτες τους να ταξιδέψουν με φέρι μποτ.

Η Potos Car Rentals ωστόσο επιτρέπει τους πελάτες της να ταξιδέψουν στο νησί της Θάσου.

Πρατήρια Υγρών Καυσίμων κοντά στο αεροδρόμιο

Υπάρχουν πρατήρια ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Θα βρείτε σηματοδότηση στο δρόμο βγαίνοντας από το αεροδρόμιο.

Είναι οικονομικότερο να ενοικιάσει κάποιος αυτοκίνητο εκτός αεροδρομίου?

Όχι. Οι περισσότερες εταιρίες παραδίδουν τα αυτοκίνητα αποκλειστικά στο αεροδρόμιο ενώ υπάρχει επιπλέον χρέωση για παραλαβή από άλλο σημείο π.χ. στο κέντρο της πόλης.

Ποια εταιρία να επιλέξω?

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες υπηρεσίες, υπάρχει μεγάλη προσφορά στην ενοικίαση αυτοκινήτου με πολλά προνόμια και πλεονεκτήματα για να επιλέξετε. Ένα από τα κύρια πράγματα που διαχωρίζουν τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες από τις μικρότερες είναι η χρήση πιστωτικής κάρτας και η υποχρέωση καταβολής εγγύησης κατά την ενοικίαση του αυτοκινήτου. Εάν δεν νιώθετε άνετα να καταβάλλετε εγγύηση μέσω της πιστωτικής σας κάρτας, μια καλή λύση είναι να προτιμήσετε μια τοπική εταιρία όπως η Potos που σας επιτρέπει να πληρώσετε απλώς με μετρητά κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Τύποι αυτοκινήτων προς ενοικίαση

αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Συνήθως, οι εταιρίες κατέχουν μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων προς ενοικίαση ανάλογα τις ανάγκες του πελάτη:

 • Οικογενειακά αυτοκίνητα
 • Σπορ αυτοκίνητα
 • Πολυτελή αυτοκίνητα
 • Mini Vans
 • Μικρά οικονομικά οχήματα
 • Cabrio
 • Επιβατικά αυτοκίνητα
 • Hatchback

και πολλά άλλα.

Επισκόπηση του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης

Είναι το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο μετά το αεροδρόμιο της Αθήνας και του Ηρακλείου και αποτελεί τον βασικό αερολιμένα της Βορείου Ελλάδος που εξυπηρετεί και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εάν και είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση, είναι το δεύτερο πιο πολυάσχολο σε πτήσεις και τρίτο ως προς τον αριθμό επιβατών, εξυπηρετώντας μόνο το 2016 6 εκατομμύρια επιβάτες.

Αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Mirror view of Airplane in Thessaloniki Airport

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί κάποιες από τις σημαντικότερες εταιρίες στον κόσμο όπως:

 • Easy Jet - Βρετανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που εδρεύει στο αεροδρόμιο του Λονδίνου
 • Turkish Airlines - η εθνική αεροπορική εταιρία της Τουρκίας
 • Ryanair - Iρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους
 • Lufthansa - Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας
 • Eurowings - Γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους

Μελλοντικές επενδύσεις στο αεροδρόμιο

Στις 22 Μαρτίου 2017, η Fraport-Greece παρουσίασε το γενικό της σχέδιο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, οι βελτιώσεις αφορούν:

 1. Νέο τερματικό
 2. Επέκταση του τερματικού κατά 30,998m²
 3. Αναδιαμόρφωση του υπάρχοντος σταθμού
 4. 'Έλεγχος HBS
 5. Νέο πυροσβεστικό σταθμό
 6. Διεύρυνση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων και σύνδεση με την υπηρεσία δημοτικών υπηρεσιών
 7. Αναδιοργάνωση της περιοχής του αεροδρομίου
 8. Ανακαίνιση του οδοστρώματος του αεροδρομίου
 9. Επέκταση τερματικού κατά 31,380 m²
 10. 47 % αύξηση των σταθμών ελέγχου Check-in (από 30 σε 40)
 11. 75 % αύξηση των λωρίδων ασφαλείας (από 4 σε 7)
 12. 50 αύξηση των πυλών αναχώρησης (από 16 σε 24)
 13. Διπλασιασμός του αριθμού λωρίδων ελέγχου ασφάλειας (από 6 σε 12)
 14. Γενικό σύστημα καθαριότητας
 15. Βελτίωση του φωτισμού και σήμανση των περιοχών του αεροδρομίου
 16. Αναβάθμιση εγκαταστάσεων υγιεινής
 17. Ενίσχυση υπηρεσιών και προσφορά δωρεάν σύνδεσης στο Internet (WiFi)
 18. Εφαρμογή έργων για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλες τις περιοχές των αεροδρομίων

Μαζί με τις παραπάνω βελτιώσεις, υπάρχει επίσης μια επέκταση διαδρόμου που βρίσκεται υπό κατασκευή, με σχέδια για επέκταση του υπάρχοντος διαδρόμου των 10/28.

Τόσο ο διάδρομος όσο και ο δρόμος των ταξί θα επεκταθούν κατά 1150 μέτρα προς τη θάλασσα.

Προσφορές στην τοποθεσία
Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Κριτικές Πελατών